ΤΑ 88 ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ

TOY ΕΥΓΕΝΙΟY ΤΡΙΒΙΖΑ. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΡΑΝΙΑ ΒΑΡΒΑΚΗ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗΣ.


  Τα σχολεία ξεκίνησαν με ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία των μαθητών μου! Μου ζητούν να το διαβάζω ξανά και ξανά. Δε το βαριούνται ποτέ, καθώς κάθε φορά λέει μια διαφορετική ιστορία! 
  Σε αυτό το βιβλίο οι μικροί αναγνώστες αποφασίζουν αν θα τηλεφωνήσει στην Έμμα ο πρωθυπουργός του Περού, αν το ελεφαντάκι θα χοροπηδήσει στο κρεβάτι του δημάρχου ή αν θα της χτυπήσει την πόρτα μία χήνα με χρυσή ουρά. Τα παιδιά αποφασίζουν αν η μικρή Έμμα θα πάει στη δεξίωση του βασιλιά του Λιχουδιστάν ή στα γενέθλια του βασιλιά της Ντολμαδίας! Τα παιδιά αποφασίζουν αν θα φέρει μαζί της η θεία Χαρίκλεια τα λιοντάρια της, αν θα παίξει η Έμμα στον Πρασινιακό ή αν θα συνεχίσει να κλαίει ενώ έχει πλημμυρίσει το δωμάτιο της. Τα παιδιά αποφασίζουν αν θα ουρλιάζει θυμωμένη η Έμμα μέχρι να γκρεμιστεί το σπίτι της, αν θα γιατρέψει τον βασιλιά ή αν θα μάθει σε έναν δράκο να παίζει πιάνο.
  Καμιά φορά, για να βρεις τη σελίδα με τη συνέχεια που προτιμάς, πρέπει να λύσεις ένα αίνιγμα ή να απαντήσεις σε κάποια ερώτηση!
  Το βιβλίο είναι μαγικό από κάθε άποψη! Πρόκειται για ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας! Το χιούμορ του Ευγένιου Τριβιζά είναι αξεπέραστο. Το βιβλίο θα διασκεδάσει και θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά, ενώ παράλληλα, θα τα διδάξει να κάνουν σωστές επιλογές ώστε να έχει η ιστορία "καλό" τέλος! Ακόμη, αν δε τους αρέσει το τέλος της ιστορίας, μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή και να δώσουν ένα διαφορετικό τέλος! Το στοιχείο της έκπληξης και του απρόσμενου είναι διάχυτο σε όλο το βιβλίο. Ακόμη και τα πιο εξωφρενικά και απίστευτα πράγματα, στο "Τα 88 Ντολμαδάκια" είναι δυνατά! 
  Στον -πολλές φορές- πληκτικό χώρο του σχολείου, όπου δίνεται προτεραιότητα στη στείρα εκμάθηση της ύλης, ένα βιβλίο σαν και αυτό μπορεί να αποτελέσει θησαυρό στα χέρια ενός εκπαιδευτικού. Επίσης, οι γονείς χαρίζοντας ένα τέτοιο βιβλίο στα παιδιά τους, θα τα βοηθήσουν να καταλάβουν ότι τα βιβλία δεν είναι πάντα βαρετά αλλά μπορούν να γίνουν ένας πραγματικός τρόπος διασκέδασης! 
  Η εικονογράφηση της Ράνιας Βαρβάκη συμπληρώνει όμορφα το υπέροχο και πρωτότυπο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά! Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνες από το εσωτερικό του.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΥΤΥΧΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ

ΤΟ ΕΛΑΤΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΟΥΦΙ