Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΥΤΥΧΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ

Των Άντονι Σνάιντερ και Σουζάνε Στράσερ. Εκδόσεις Διάπλαση.


  Ένα πρωινό η κυρία Δυστυχία αποκτά έναν ασυνήθιστο γείτονα. Ο κύριος Ευτύχης χαιρετά το πρωί τον ήλιο, το βράδυ το φεγγάρι και τα αστέρια.  Επιπλώνει με χαρά το σπίτι του και σκορπίζει σπόρους στον κήπο του. Πολύ γρήγορα φυτρώνουν τα ωραιότερα λουλούδια πάνω από το φράκτη του. Όλα αυτά όμως δεν αρέσουν καθόλου στην κυρία Δυστυχία, που αποφασίζει: "Ο κύριος Ευτύχης πρέπει να φύγει!". 
 Θα καταφέρει άραγε η κυρία Δυστυχία να διώξει τον κύριο Ευτύχη; Ή μήπως οι σπόροι της Ευτυχίας θα ανθίσουν και στη δική της αυλή;
  Ένα πολύ ξεχωριστό και φωτεινό παραμύθι για την ευτυχία. Δύο άνθρωποι που ζουν σε διπλανά σπίτια έχουν τελείως διαφορετικές ζωές εξαιτίας του τρόπου που αντιμετωπίζουν τα πράγματα! Ο κύριος Ευτύχης αντλεί χαρά και ικανοποίηση από τα πιο απλά πράγματα: τον ήλιο, το φεγγάρι, τη βροχή, τον αέρα και τα λουλούδια. Η συμπεριφορά του φαίνεται ανεξήγητη στην κυρία Δυστυχία που έχει μάθει να ζει μια λυπημένη και μίζερη ζωή.
  Το βιβλίο μας θυμίζει ότι η ευτυχία βρίσκεται στα πιο απλά πράγματα. Πολλές φορές είναι δική μας επιλογή αν θα ζήσουμε μια χαρούμενη ή μια δυστυχισμένη ζωή! Τις περισσότερες φορές, το μόνο που έχουμε να κάνουμε ή να αφήσουμε τους σπόρους της χαράς και της αγάπης να φυτρώσουν και στο δικό μας κήπο!
  Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά. Τα παιδιά της Α' Δημοτικού θα κατορθώσουν να το διαβάσουν μόνα τους, χωρίς βοήθεια.
  Οι μαθητές μου το λάτρεψαν για πολλούς λόγους. Αρχικά, τα παιδιά αγαπούν τις έντονες αντιθέσεις γιατί τους εξάπτουν την περιέργεια. Έπειτα, η εικονογράφηση είναι υπεροχή. Οι εικόνες περιέχουν πολλές κρυμμένες λεπτομέρειες, που εμείς οι μεγάλοι συνήθως προσπερνάμε, αλλά τα παιδιά τις παρατηρούν αμέσως!
  Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνες από το εσωτερικό του βιβλίου.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ 88 ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ

ΤΟ ΕΛΑΤΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΟΥΦΙ